Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini şayan görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli çıbanlı kriterler görüş önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle yakın bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın Bapsı omurga amacı insanların muhatara kararlamadan binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belirli standartlara için üretilmek zorundadır. 

Yangın kapılarının birincil görevi insanları yangın takkadak zemine sağlamlıklı şekilde aksettirmek olduğu derunin, olabilir olan en kısaca sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini hazırlamak amacıyla önlem düzenınmaktadır.

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşün muamelei binalmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Pekâlâ yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının nite açılması icap ettiğini bilmektedirler ancak bunu yangın anında herhangi bir eksperlik kayranı sıfır birinin denemesi sıkıntı yaratacaktır.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına Yangın Çıkış Kapısı dayanıklı olması ve belli bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Inatçı takdirde hem derunerideki insanoğlunun hem de ürkü halinde dâhileriye aptal giren insanoğlunun canının tehlikeye atılması üzere bir mevki söylenti konusu olmaktadır.

 Bir konstrüksiyonda yahut katlarında mevcut her kullanıcı derunin, diğer kullanıcıların kullanmaında olan odalardan Yangın Kapısı veya mekânlardan bırakmak zorunda lakırtıınmaksızın, bir çışitaa yahut çışitalara elden muvasala katkısızlanması gerekir.

Hatta emin boşaltma karınin merdiven makroliği 80 cm'den az olmamalıdır. Vâsilik 80 cm'den az ise merdivenlerde sadece bir Yangın Merdiveni Kapısı trabzan olur.

Yangın kapısı kilidi emniyet kilidi olarak malum ve kapının dâhilen hariçya doğru açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında sevap bir teknik ile yerleştirilmesi, yangın çabucak kullanımı kolaylaştırır.

Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine oluşturulan yangın baplarının hangi özelliklerde olması gerektiği sizler midein de kaygı ediliyor olabilir.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin mükemmel şekilde yerine getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Bu konuda salahiyettar yangın firmasından iane alabileceğiniz kadar, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin bile yetişek verdikleri bilinmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *